Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


http://webnews.textalk.com/angeredswebben/venusprojektet-en-vag-bortom-politik-fattigdom-och-krig


Altruistisk egoism

Tänk om
vår ekonomiska bas byggde på
generositet istället för girighet

Om vår sociala status
mättes efter vad vi gav
istället för vad vi har

Om vi gick från begär till behov
från tillväxt till samklang
från konkurrens till samspel

Tänk om
allt förakt förintades
och respekt fick råda

Om krigens vinster gjordes omöjliga
och freden vann mark
I en human värld är krig enbart förlust

Om vi individuellt tänkte kollektivt
och kollektivt gav plats åt individen

...om vi bara förstod att vi är en




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-24 16:17



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket välskrivet, förening bör ske.
2014-07-30

  Lars Hedlin
Just så mycket bra!
2014-07-25

  Magica VIP
Mycket viktiga ord du levererar i denna.
2014-07-25

    ej medlem längre
Då vore det ett paradis på jorden!
Mycket bra!
2014-07-24
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP