Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...å funnen flaskpost.


Översvämning


Regnen föll
i stora sjöar över
sädens städer,-
där barn lekt,-
cykelbud åkt fram
och diligenser kört
på gråa gator mellan
resliga byggnader.

Någon hade skrivit
ett brev, invid
en oljelampa, till
eftervärlden -- om
att:-"Tillvaron är en
'Förgänglighets Instans',
men Andens ljus
överlever -- allt!"

Brevet hade stoppats
ner i en flaska med
kork; den hittades
långt senare av
några scouter, vid
stranden av det stora
vatten som dränkt
en hel Metropol!





Fri vers av Marianne Räf
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-24 17:15



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Originell och bra!
2014-07-25

    ej medlem längre
Inspirerande scen, som en prolog. Gillar det raka språket. Prosan. Fantasin. Det har tyngd.
2014-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf