Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att förklara för Svensson, Hansson och Carlsson, samt även Bergkvist. Den där Bergkvist heter så för att det är så kvistigt att leva på toppen, av berget alltså. Heter du Kjell går det också hyggligt bra.


Dagens förklarade ord - Krukodlad, samt Badkrukan





Krukodlad, står för
att växten inte
gillar sjövatten, ungefär

som badkrukan, vilken
trots namnet växer
nära sjöar, bara

tillräckligt långt från
strandnära vatten för
att slippa som

bada i sörjan.
Krukodlad är bra.
Särskilt för den

som gillar sandstränder.
Bara inte att
i som onödan

doppa tårna i
i som strandkanten.
'Bra att veta'.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-24 20:34



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Tur att just
Du finns som
kan förklara för
oss " Bra att veta"!
Då slipper ju vi
efter svar leta!
2014-07-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP