Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man vill till nått bättre.


Lycksökare


Försöker å kasta loss.
Undviker dödens grå kors.
Är kommen ur evighet,
finns i samtiden, konkret.
Önskar mig sällskap, förståss -
å söker tillhörighet.

Kollar in alla omkring.
Upplever ett heligt 'Sting',-
när rock´n´ roll de sjunger,
för stora mänskoklungor...
Inför allt å ingenting -
jag känner längtans hunger.

På väg mot morgondagen,-
- ett av de många jagen,
som ej valt å leva här,
men kan tycka det är värt
å vistas här i hagen, --
plocka svamp å röda bär!

Alltså, rätt många vill bo -
uppå den blå himlajord.
Ändå, vill man se nått mer!
Jag kastar loss, - mig beger
mot en ny destination...
En plats där livet, - det ler!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-24 21:51



Bookmark and Share


  H.C.B
Jag tycker att det är fruktansvärt beundransvärt att du blandar gamla och nya ord och ändå får det så här bra. Beundrar så klart din mångfald. Att läsa dina dikter är som att öppna en gammal trist bok, av nån poet från 100 år sedan, men samtidigt är du även modern och skriver en jävla massa bra texter utan att det gör ont när kottar blöder ;) du är min idol. Kram!
2014-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf