Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaos och cancer

Med ett cancersjukt barn på armen
kliver han in på mitt badrum
chansar som vanligt på charmen
om vad han gjort har jag inte ett hum

Tar mig drabbad ur duschen
i lägenheten trängs snutar
vilket pådrag, värsta ruschen
mitt nervsystem fullt av knutar

Han förs iväg på förhör
kvar står farmor förvirrad
här är inget som sig bör
med pipmugg o saft blir gråt stillad

*********************

Kaos är granne med Gud
men allt jag dagligdags väntar
är flertalet sannolika sorgebud




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-26 17:35



Bookmark and Share


  Anya VIP
Denna grep tag i mig. Som en film spelas scenen upp framför mig. Känns som tragik på många olika plan.
2015-02-13

  Marianne Räf
Föll för de starka rimmen.
Även innehållet!
Väl genomtänkt.
2014-07-26

    ej medlem längre
Mycket svåra saker på en gång. Cancersjukdomar är svåra inte minst för anhöriga att gå igenom.
Bra skrivet!
2014-07-26

  KattenKin VIP
En klassiker som jag älskar och ofta använder mig av.
Stagnelius sägs vara upphovsmannen, men den går nog längre tillbaks i tiden skulle jag tro. Så en lånad rad bland mina egna, men tack ändå! :)
2014-07-26

  träsnidaren
"Kaos är granne med Gud"
Länge sedan jag läste en så sylvass och träffsäker rad.

Du skriver förjävla bra!
2014-07-26
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP