Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Missnöjespoesi.


Beklaganden



Tiderna jag levt var långa.
Synder jag utfört var många.
Dåligt Samvetes Kapital
räckte inte till för väg, smal!
Fick mot Orättvisor stånga
huvet blodigt, from och lojal!

I bråddjupt vatten jag sjunkit.
Mellan brudlakan jag slunkit,
väntandes den lagvigde man,
jag i vissa av liven fann.
Han bar sig åt rättså sunkigt -
- gör nånnting bättre,- om ni kan!

Päronen favorisera´
syskonen, gilla dem mera!
De rörde upp Himmel & Jord -
å använde kränkande ord, -
- eldade i könen, era, -
å gadda ihop sig -- för mord!

Jag undrar om jag ska bry mig!
Tror, ändå, allting skiter sig.
Har tappat Tron på er alla, -
- men vill ej i vargskock falla!
Vill icke självförneka mig!
-Måste, nog, på Guden kalla!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-29 17:42



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Skönt att få ur sig lite missnöje ibland, speciellt när det blir en dikt av det.
Inledningen är kanon, föll för första stycket. Ett viktigt paket du levererar, och snyggt har du knutit ihop det.
2014-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf