Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är så himla svettig. Tänk så skönt det skulle vara att glida ner i ett kar med fluffigt kall mjukglass och bara äta medan kroppen blir som en glasspinne och jaget stortrivs. Det är förstås bara en sådan där dröm att älta om och om igen.


Stilla prat i bersån




Det vandrar några moln över himlen medan solen själv ser till att lysa upp scenen då och då. Kajsa och Helene sitter på varsin skönt tygklädd solstol och pratar om litet av varje innan de kommer in på mer heta ämnen än trädgårdsskötsel och barn.
- Du vet, Bosses Eva?
- Ja, vad är det med henne?
- Tycker inte du hon gör så stort nummer av sig själv och vem hon är?
- Nja, nej, hur menar du då?
- Men det har du väl märkt?
- Nej, det kan jag inte påstå. Nu får du faktiskt förklara dig.
- Jo, men hon klär och för sig så utstuderat. Det blir ju bara för mycket av det goda, ibland.
- Ja, kanske. Nu är du säger det så.
- Det är varje gång det kommer på tal om Pride.
- Du menar festivalfirandet?
- Ja, precis. Jag menar, det är ju inget som måste ropas ut från hustaken precis.
- Alla vet att den veckan kan alla ändå paradera, klä sig och fira precis vilka de än är?
- Just det. Jag menar, varför förstora upp saken?
- Det vet ju alla vem och vad hon är i alla fall?
- Mmmm.
- Du kanske har rätt. Men...
- Ja?
- Om nu alla har rätt att visa upp vilka de är, varför skall då vi...?
- Jag tycker bara att det förstoras upp så till den grad.
- Hälften kunde vara nog?
- Mmmm.
- Men om hon nu vill visa upp att hon är hetero. Borde hon inte få vara glad för vad hon är?
- Jovisst, men sexuell läggning är väl ändå inte allt heller?
- Det har du så rätt i. Folk borde tänka på att visa mera förståelse och inte döma så fort någon...
- Du, känner inte du för en fika nu?
- Jo.
- Du, jag ringer in till huset och ber Bertil komma sätta på en kanna och duka en bricka och komma ner med den till oss.
- Det skall verkligen smaka gott.
Här tar Kajsa upp mobilen som hon redan suttit och kramat en bra stund som vore det en sådan där luden nalle som barnen annars har nära intill sig under nattens mörka timmar. Hon får kontakt, pratar en stund om litet av varje tills Bertil fattar vinken av sig själv och föreslår att han skall sätta på litet fika. Någonstans i närheten hörs en hund skälla och det faller ett stilla regn över Borlänge. En mås siktas från en segelbåt ute på fjärden och en bilolycka anas men undviks strax utanför Örebro.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-29 20:38



Bookmark and Share


  ULJO
Håller med Algotezza här nedan
2014-08-01

  Algotezza VIP
Ja, livet tar sina goda stunder. För övrigt anser jag att varje levande varelse, inklusive djur och växter, har rätt till en stolt parad. Må oändligt många regnbågar glimma över oss!
2014-07-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP