Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att sälja ut bara för att 'staten inte skall äga' och sälja till underpris som de har gjort med skolor och andra ställen i samhället som vi så länge tagit för självklara. Nej, låt som förut våra institutioner vara och istället spara energi.


I stort sett bara blå dunster




Det är att slå blå dunster
i ögonen på folk
som ett sådant där
i glaset mjölk ett smolk

visa en tårta och prata väder
om hur de andra inte bestämt sig
hur att finansiera kalaset
utan blott hittat en stig

att vandra på väg mot okänt mål
men då blandar de bort korten
genom att skylla på de andra
det är fusk och orena sporten

och legitimerar att inte visa
sina egna tänkta finanser
trots de låter Sverige låna till dem
och om det vi faktiskt anser

att så gör inte ärliga människor
får det att låta som att just de
är det rättskaffens folket
som förtjänar sitt renommé

men det enda betyget borgarna får
är det blå dunster de i ögonen ger
på vanligt hyggligt folk
och att de om våra röster ber

alla de här jobbskatteavdragen
har gjorts för lånade pengar utifrån
de har ökat statsskulden för oss
så står de på avstånd från regeringsnivån

och ser på medan staten sätter sig i sank
att det på skatten sedan ifrån dras
betalningen och räntorna till var bank
i rikare länder ifrån vår skattebas

sedan görs det reklam med en annorlunda
tårta och låtsas det handlar om grädd
när de låter tjuvar sälja ut vår välfärd
det är som en blir som alldeles mörkrädd

påminner mest om sagan om ringen
där plundringen ostraffat får pågå
medan vi vanliga dödliga Svenssons
inte en och en på dem kan rå

så går det när vi är för lättvindigt lama
därför i valet vi måste rösta rött
på återtagen stat och egna skattemedel
så välj rätt sedel och inte bara trött

rösta med missnöjet som vajande fana
liksom tågade vi för liknöjdhetens liv
det är nu bara deras blå dunster
som verkar ha tagit över med stora kliv




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-31 13:56



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Förbaskat bra!
Länkar genast till Twitter
2014-07-31

  lodjuret/seglare VIP
Jordgubbarna är det röda i tårtan.
2014-07-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP