Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du sett mig, Pamela


Primadonna, jag känner lukten av skepsis
Imaginerat rampljus, Högklacksvingel
Alltid har du stöttat mig, men till din gebit
hör -icke- wellaprov och lobbymingel

Tagit slagen, syster duktig, som de riktat hårt mot mig
Hukat ned när jag för detta ovillkorligt straffat dig

De skaver mot mina hälar, dina skolbalsskor
Om du sett mig nu Pamela, primadonna
Rakade kinder, gör sig bäst med brölloppsflor
Men i vår, när min skatt och jag far till verona

Var är du då, syster duktig? Är jag inte fager nog?
Ja, kanske värd allt förakt ditt offer väckte när de slog?

Det var mitt krull på din hyvel genom alla tonårsår
Bland dina krämer och mascaror satte mina fingrar spår

Om du -sett- mig syster duktig, om du -sett- mig då som nu
Skulle självföraktet mitt, ha klyvt din hårda själ itu




Fri vers av Exkluderad
Läst 462 gånger
Publicerad 2006-03-31 01:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Exkluderad