Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ljuvliga energier bland coops specerier!


Vem är det som är förståndshandikappad/funktionshindrad?

 

I mataffären; den förståndshandikappade
unge mannen - hälsandes på alla han ser.
Så vänlig & varm. Skulle kunna vara en
medverkande "i en annan del av Köping."

Hans blick skickar sol rakt ner i mitt trötta hjärta.
Jag lyser upp, ger ett leende H E J!! tillbaka.


Vem är det som är värst handikappad... han?
- eller vi som går förbi & inte låtsas om varandra;
snärjda, instängda i grå konvention,
iskallklibbig slentriansk ljummenhet.


Han strålar meningsfullhet omkring sej.
Gnistrar godhets själfulla energier.

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-08 18:45



Bookmark and Share


  Magnus 7.0
riktigt bra och viktig text!
2014-08-09

  Angel of love
Ja tänk om vi alla var så öppna och glad åt personer vi möter. Vilken vacker värld vi skulle leva i då.
2014-08-09

  aol
Underbart skaldat om. EM medmänniska
2014-08-08

  aol
Underbart skaldat om. EM medmänniska
2014-08-08

  Osvalds_Dotter VIP
Och att jobba med dessa underbara människor är en ära :D Strålar av kärlek !
2014-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP