Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tog nästan tio år mellan att texten belv skriven till att den blev tonsatt, men nu är den äntligen här.


Kärlek till havet (sång)

Kärlek till havet

Vid havet vid havet där vindarna ryter
Där klippor mot evighet blickar
Vågor med sats ifrån oceanen som bryter
till regn som beständighet slickar.

Från det evigt förflutna till evigheten
möts klippan av följsamma vågor
Klippan och havet blir enigheten
Då de möts i njutbara plågor.

Ref
I evighet i oändlighet vid havet blir din fråga
besvarad
och lyckan och sorgen blir samma sak.
Vid havet blir gåtan förklarad.
Och den kärlek du trodde var brusten
Vid havet finns ej den förlusten
Vid havet så finns bara du
Och att leva är där och är nu.

Kaskader i jubel som gråtande brister
i havets och klippornas kyss.
I dess bakvatten dödsdömda skepp som förlister
I nuet som aldrig blir nyss.

Oändligt i tiden oändlig i rummet
Oceanen som bidar sin tid
Vågor som piskar och maler i skummet
klippan till sand och till frid.

Ref
I evighet i oändlighet vid havet blir frågan
besvarad
och lyckan och sorgen blir samma sak.
Vid havet blir gåtan förklarad.
Och den kärlek du trodde var brusten
Vid havet finns ej den förlusten
Vid havet så finns bara du
Och att leva är där och är nu.

Klippan som gäckande skratta åt hav
I stranden den finner en famn
och havet som mera tog än det gav
ska åt sanden giva en hamn.

Att vila och vaggas utav vågornas väsen
Väsen från en ursprunglig tid
En mjukande havsrand utav vasstrån och gräsen
Från klippan och havsvågens strid




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 850 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-17 13:00



Bookmark and Share


  Miss Mod
Sitter här och gråter till dina ord och känner att de ger tröst!!
" i stranden den finner en famn..."
underbart avslut. Sparar som bokmärke för att återkomma till!
2014-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick