Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det visste ni inte…?


Osynligt bläck 2 - bara fixat till grafiken lite.

Ovanför varje sjukhusingång/vårdcentral står det"AKTIV DÖDSHJÄLP TILLÄMPAS HÄR." En barndomsvän hoppar runt som stafettläkare och tjänar 90.000:- per vecka. Vilka historier han berättat om sina läkarkollegor..

En liten brandfackla: Givetvis finns det eldsjälar/änglar inom vården - men de är få - ack så få. Läs ! "toliga" senaste fantastiska text. Jag har bombat våra underbara landstingpolitiker med mail. De svarar alla samma sak: "Vi har varit tvungna att sanera ekonomin." Och läkarfacket som arbetar för att begränsa antalet utbildningsplatser. Så att alla som tar igenom utbildningen skall få jobb - oavsett hur olämpliga de än är. Eller - de borde jobba som labbråttor och ej få träffa patienter!

Nu förstår ni kanske varför patientgrupper på Facebook är "slutna" och att vårdpersonal ej får vara med. Jag borde ju veta - driver en grupp själv.

Sensmoral: Bli inte gamla eller om ni har möjlighet - teckna en sjukförsäkring fort som fan. Försäkringsbolagen äger ju Carlanderska här i Göteborg. Själv sett vänner i Stockholm få fantastisk vård på Sofiahemmet. Just pga att de haft försäkring. Själv har jag ingen försäkring - pga min medfödda sjukdom. Försäkringsbolagen sa blankt nej. Jag har också jobbat inom hemtjänsten och sett en förnedring av gamla utan dess like. Om jag blir dålig så går det till så här: Jag blir hänvisad till "Kontaktpunkten" och

då ringer en sjuksköterska upp mig efter tre dagar. Jag frågar om jag kan få boka en telefontid hos en lungläkare: "Nej det går inte - du får åka till akuten." Och när jag skriver till landstingspolitikerna och frågar varför vi i Göteborg med PCD, bara kallas en gång per år. Och i stort sett i hela övriga landet fyra gånger får jag svaret:" Får återkomma om detta." 

 

Ha en bra dag och tack "toliga" ännu en gång för din text.

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Hans Christian
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-21 08:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack själv, fina du. Så bra att du lyfter detta viktiga ämne. Det är oroväckande att människor som är sjuka eller gamla ses som en belastning. Det är ju åsikter som förekommer "högt som lågt" i samhällsstrukturerna. En undersköterska med låg betalning kan likväl fälla nedsättande kommentarer om dem hen vårdar eller kollegor som uteblir pga sjukdom. Och så sprids giftet vidare, en människosyn som är allt annat än mänsklig. Vi får stå upp tillsammans och säga ifrån!
2014-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian