Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Styrkan i det som fick ta tid


När jag dricker något billigt fabrikat
från en matvarukedja som säger sig vara
mest prisvärd
så saknar jag min mormors fläderblomssaft.

Den fick ta tid att göra,
tid att dricka
Njutas i flaskan,
i strupen,
och som nu, i minnet.

Håller kvar minnesbilden,
nuet blixtrar förbi.
Kundvagnar, saftflaskan,
rullbandet, betalningen,
hem, koncentratet, vattenkranen.

För starkt, eller blaskigt,
som vanligt.
Ger inget beständigt, skapar inga minnen
för framtiden.
Frustrationen att inte själv förmå
den rätta styrkan.

Är det så de ska ha det?
Kommande generationer.




Fri vers (Fri form) av Tina-sol
Läst 147 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-21 09:05



Bookmark and Share


    AgnesKenshin
Tänkvärd text. Kommande generationer är väl redan här? Väntan o att saker och ting tog tid är förbi. Tålamod blir mer o mer bristvara. Och än idag kan jag sakna att vänta o förväntningen som blev en upplevelse i sig, när VHS-bandet spolades tillbaka för att filmen skulle kollas på en gång till...
2014-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol