Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dunkel dikt.


Nazaréns Hus



Den som vandrar förbi nazaréns hus
finner allt ej står rätt till i Världen.

Moln av onda aningar hopar sig
runt våra hjärtan, fast vi icke vill.

I Drömmen ville en karl röra mig.
Han anförtrodde mig en hemlighet.

En enkel sanning om manlig potens.
-Jaha, tänkte jag,- det var som 17!

Han var fin! Född 1951.
Jesus kom, blixtrande av svartsjuka!

*

Magins strålar står som spön i backen.
Bettan Vildros hade inte Svaret.

Känner mig konfunderad - å konfys.
Vem stal den Älskade i Gryningen?

Nånn njuter av hans ollons ryckningar -
- djupt inemot slemmig livmodertapp!

Borde åkalla gamle maken, - men
han har farit till nazaréns hus!






Fri vers av Marianne Räf
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-25 13:13



Bookmark and Share


  ULJO
en text i din anda. bra som alltid
2014-08-25

    Dan Myrbeck
Instämmer med nedanstående talare. Och vill tillägga att du kryddar starkt men bra med erotisk formulering!
2014-08-25

  ResenärGenomLivet VIP
Drömmar kan vara röriga...
2014-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf