Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Störande dikt?


Retsam poet



Man undrar hur Världen är
om sådär en tusen år.
Mot svindlande tider bär
det då vi samtliga får
en historisk mackapär!
(I en isblå Metafor).

Vi tar sats å hugger an,
samfällt, på nuets macka!
Å sväljer, fortast vi kan.
Den kostar, väl, en hacka,
men mättar hungern som brann.
Hör, snickarn träet knacka!

Fräcka limousiner kör
fram på en central gata.
Staden, - som en bytta smör -
-med tungor - intrikata.
Å, poeten -retsamt- stör -
å fortsätter å tjata!

Växande horder väller
fram i förortens parker.
Vad kan det va´ som smäller?!
Lasse Lucidor, stark är!
Vi får se vad som gäller--
i Morgondagens marker....








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-02 17:51



Bookmark and Share


  ULJO
Kul läsning
2014-09-04

  ResenärGenomLivet VIP
Kul att läsa i alla fall...:-)
2014-09-04

  KattenKin VIP
Coolt!
2014-09-03

    Dan Myrbeck
Undrar hur dikten är om 1000 år?
2014-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf