Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
NCT, Nationellt centrum för terrorbedömning/Säpos nya och toppmoderna högkvarter i Solna, här min poesi/art studio, är här någonstans bland mångfalds träd och buskar och kaninernas busiga lekar, bor vi i massa himmelska decennier.


kväll baby kväll.

 _______________NCT, Nationellt centrum för terrorbedömning/Säpos nya och toppmoderna högkvarter i Solna, här min poesi/art studio, är här någonstans bland mångfalds träd och buskar och kaninernas busiga lekar, bor vi i massa himmelska decennier._________________________

Jag komponerar en kärleksdikt

  i skymning eller i gryning.

  skriven med bravur ikväll

*

kväll baby kväll

***

 

 

 

  Jag konkurrerar med vinden,

Som rotar den onda i magiska horisonter.

Sorberar stjärnorna som precis sprungit ur kristallkupa men gnistrande Champagne.

Natten faller här som en mousserande vin på kanten av ett glas

 

 

 

 honungsfärgad av nektar,

Mina tankar går...

 

 

 

 

 som en kälk-släden är dragen av glada hundar.

 

 

 

flytande i en atmosfär av rökelse,

Smaksatt av lind blommor.

 

 

 

 

Jag saknar dina passionerade kyssar ibland,

 Mr. Stockholm.

 dem galnas, Disco staden,

när i glömska faller

 att jag har åldrat och vi separerat i från varandra att mera utan att låga märke till.

född, levt ungdomen och ändå,

på väg, i väntas tider.

 

 

 

 

även här det finns goda människor förenas med andra,

  Men dem är kalla som is.

 

Mycket svald bitterhet av is har stelnat dem till okänslighet.

Så att de också skrattar, skämtar,

Fnittrande

 som om att tala om någon annan

 

Mig till exempel.

i bedårande sympati,

 

glömma i sig själva,

eftersom KBT terapier lärde dem så.

 

 

Fokusera på oroligheterna i andras hus och land,

Tända en tändsticka och le!

och jag,

  Tittar hur han går.

***

 

Pekar på en sten, där gudinna strös med margariter.

Tittar alltid där

  Skugga är osynlig.

passionen för dig viskar i

Öron

Med ordet där,

 Jag fick en blomma.

 

underlig dessa

kätterska ord de korsfästa

dikt som gråter,

har skurar av kyla,

Omväxlande med värme…




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-03 10:18



Bookmark and Share


  Tobias Haglund
En mycket rik skildring!
2014-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP