Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejoninnan på savannen

Där ligger hon nu och vilar. Hon har sprungit, hon har jagat, hon har kämpat. Hon lade ner en hjort som hon slet i stycken och åt upp. Då blev hon så mätt i magen att hon måste vila.
Marken är torr och hård. Luften het. Hon går för att lägga sig i trädets skugga. Skuggan är skön. Hennes make lejonhannen ligger bredvid. Han svettas i sin stora man. Det är torka nu. Inget regn på flera månader. Det är regntid nu, men regnet har uteblivit. Allt är torrt. Inga myggor eller flugor har överlevt. Men lejonen.

Bohemen




Prosa (Kortnovell) av bohemen VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-08 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP