Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katten

Jag är katt. Å det är jag stolt över. Min päls är grå, vit och mjuk. Jag stryker omkring på gården, runt i hela mitt stora revir. Men där får jag akta mig för de andra katterna. Ibland slåss vi, så att pälstussarna ryker. När regnet skvalar ner, då springer jag uppför trätrappan till balkongen. Där kan jag hålla mig torr, tills min matte eller husse öppnar dörren för mig så jag kommer in i husvärmen.
Som ute-katt trivs jag både ute och inne. Men några ungar kan jag inte få, för det ville inte Matte ha. Men, jag är ändå nöjd med mitt katt-liv.

Bohemen




Prosa (Kortnovell) av bohemen VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-08 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP