Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar, en tisdag.


Vem ska man tro på?



Irrar runt i gångarna
i Tillvarons jätteberg.
När man ser sötnosarna,
ilar det i ben å märg!

Man finner vad man finner,
där man, skyndsamt, tar sig fram.
Kanske, jag inte hinner
luska reda på hans namn!

Tröga notiser skriva,--
är det allt som jag förmår?!
Vill inte överdriva
vikten av det jag förstår!

Kan ha missat viss logik,--
fått mest allt om bakfoten??
Trots att jag satt in en flik
som täcker hela Kvoten!

Drömde att min syster tog
mina pengar å min mat.
Rätt åt mig, tyckte de nog,~
de som stod där med plakat.

-Man bör ej förhäva sig!,-
sa Han som själv gjorde det!
-Vem ska man tro på, så säg?
Det är det, knappt, nånn som vet!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 255 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-09 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf