Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I det fördolda gror...


Syndens Blomster


I det Fördolda gror många
syndens blomster, ljuva, fagra;-
De väntar ut sin enda tid.

När du vill Ruset ditt fånga,
kan du behöva viagra, -
för Kärlekens skull, så timid!

Sök en hållbar Situation -
i din Tillvaros ljusgrå glans.
Frukta ej Ödets dörrknackning!

Ingenting ska få hota ron, -
- som du hittade någonstans.
Å, varning för falsk Uppbackning!

Ty, du vill inte komma sist--
å ha felaktiga Motiv?
Du skall ut på vinnar-Galej!

Din Vilja är en fyr i mist,
som värnar om ditt enda liv,
som, ändå, är evigt, - så säg!?

Så, när du uppför Trappan går,
påväg mot Högre Vetande,
bör du ej backa, halvvägs opp!

Fast, det var blott en metafor...
Men- fortsätt, du, ditt letande -
- som saven mellan rot å knopp!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 373 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-12 01:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Klurig och bra!
2014-09-12

  Engel
Du är rolig du!
2014-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf