Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppvaknandets tid.


Morgonsång



Morgonen är här!
Välkommen den är!
Lång var natten, svart
Kom inte nånn vart--
i drömmens chimär,
som var knäpp, - sen start!

Morgon, jag saknat.
Äntligen vaknat.
Haft en iskall dusch,
vilket ej är - Usch!
Ryggen har raknat!
Nu, - till dagens Rusch!

Morgonen är huld!
Och, - faktiskt,- värd guld.
Den är som en hamn,
en vidöppen famn.
Tar bort skam å skuld -
- å skyddar mitt namn.

Morgon, den fina,-
- ser till de sina.
Inga hårda krav.
Gräver ej min grav!
Kan känslor tina.
-Snart, ger jag mig av...







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 327 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-14 08:32



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin morgonsång...man ser fram emot den nya dagen...
2014-09-18

  ULJO
Härlig text detta
2014-09-14

    ej medlem längre
Underbar text M!Som en pigg o alert fågelsång!Kram
2014-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf