Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helig Kalk.


Livets Pris



Hon sippar på
Kalken, mörkt blå.
För den till mun,
njuter den stund -
det tar att få
Jorden gå runt!

Hon tar brödet.
Det känns glödhett
mot handen, sval
å vit å smal;-
Nu, har hon lett
bort Död, total!

Från Fruktans Spis!
För, Livets Pris -
hon gärna vill
betala till,-
- som god novis,-
en ängels Drill!

Hon Himlen ser,-
önskar ej mer,
just, nu, och här!
Hon lycklig är :
-För Allt som sker
mot Bättring bär....-






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-21 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf