Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lamadjuret

lamadjuret lever på Andernas bergssluttningar

den höga höjden och den tunna luften
gör att den med jämna mellanrum
harklar sig och spottar dig i ansiktet

på vilket annat språk som helst
vore det en grov förolämpning
men du förstår ju varför
bönderna böjer på sina nackar
och fortsätter odla
de inkomstbringande cocabuskarna
trots regeringarnas ansträngningar
att få dem att sluta

så du sväljer förtreten
går in på toaletten
tvättar av dig
samtidigt som du harklar dig och spottar
sen tar du fram din lilla påse
rullar en sedel
tar ett djupt andetag
innan du suger i dig
vad du behöver

du måste ju kunna hålla huvudet klart
du måste ju klara av alla
som har kommit för att se på dig
( varför har du glömt bort )
fast du mest av allt
skulle vilja spotta dem i ansiktet
och be dem att dra åt helvete

men du behöver ju inkomsten
du behöver klara av ytterligare en dag
för att din familj ska överleva
morgondagen




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-22 10:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson