Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Session utanför Anderslöv som satte djupa spår.


Änglar

Jag sitter i fönsterkarmen och omfamnar mina ben
Kollar ut över fältet, ser fåglarna jaga varandra
Följer dem likt en katt som jagar sitt byte
Lika fascinerad som ett spädbarn som ser löven darra i vinden för första gången

Hör klockan ticka, sekund efter sekund bara rinner iväg
Jag börjar räkna, räknar, tappar räkningen, börjar om igen
Tick tock tick tock
Stirrar igen, tittar på det skimrande guld som växer lugnt utanför
Mitt huvud är alldeles tomt, men jag tittar ut genom fönstret
Avbryts av dörren som öppnas, och jag slänger huvudet över axeln
Känner änglarna samlas runt omkring mig, deras närvaro sköljer vågor av värme över min kropp
Och jag känner hur de sakta omfamnar mig

Det är dags att gå nu
Och jag släpper motvilligt blicken från fåglarna och det skimrande guldet
Och följer med dem hem




Fri vers (Fri form) av Lejonhona
Läst 223 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-22 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lejonhona
Lejonhona