Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...med Lyckan som Mål!


Stort Upplopp...



Det var på den tiden,
många samlades på
den vidsträckta liden,
dagar då himlen var blå.

Vet ej om mitt minne
fungerar som det ska,-
men det var en finne,
som i nått samband sa:--

-Jo, vi alla väntar
på det underbara,
som för oss, nu, klämtar
i små klockor, rara!

Man undrar, får vi rum,
alla, i Glädjens gård?
Kan Sanningen va´ dum, -
en giftig Metafor?!

Stor Kapplöpning emot
Lyckans klargula sken,
som suges genom rot -
mellan vars å ens ben!

Konkurrensen är hård.
Vi sprungit i alla da´r!
Man undrar hur det går!
Vad får man, själv, för svar...?






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-27 13:38



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mål behöver vi ha...annars kommer vi ingenstans...bra skrivet...
2014-09-28

  ULJO
Väl funderat till snitsiga rim
2014-09-27

  Åsa Njunjes
Underfundigt om livets svåra gåta lämnar den mig lite ännu mer medveten om hur svårt det är att egentligen tro sig veta.
2014-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf