Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kobane

Jag vinkar åt dagen
inför stjärnorna i sömnens armar
och dyker rakt ner i drömmarnas värld
jag vill inte återvända, vill du?

Det finns ingen lyckans målning
kanske
i reklamfilmerna en gnutta
såhär sent om kvällen

mina sinnen är Kobane
mina tankar är Kobane
livet mätt på hopp i enbart ord
vart jag än vänder är krig
vart jag än tittar är lik

En impuls av adrenalin som inte känns bra
och jag vaknar till din tystnad
ditt liv vars hjärta slog bredvid har stannat!
Hur sá?
Ditt liv vars hjärta slog har stannat!
Jorden under rasar ja
det måste vila tonvis med betong på mina axlar
jag lyckas inte bära tyngden
som om allt plötsligt blir till stoff
kan jag inte sätta ord på något
Vad blev det av oss?

Åter visar sig det barnet
framför ögonen
som innan han dog
sade
"Jag kommer berätta allt för Gud"

Eylem Dal




Fri vers (Fri form) av Eylem Dal
Läst 423 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-27 21:48



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
män har krigat, styrt jorden, under tusentals år, i krig, misär, korruption, och orättvisor.

må Aurora istället härska
gudinnan i skyn, i var kvinna likt bär
2014-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Eylem Dal
Eylem Dal