Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KORSFARAREN XIX

Att ord kan vara  krut och minfält, råder  ingen
tvekan om, när  man betänker att tusen  menin-
gar lämnas  utan  reaktion,medan en enda men-
ing kan starta en lavin  av meningsskiljaktighet-
er, vilket de hållit på med  i  2000 år, och  ännu
inte kunnat enas.

Att leka med ord, är som  att leka med  krut och
dynamit i många fall,för leken kan bli allvar och
den tändande gnistan kan vidröra krutet.
Ett skämt i ett land kan medföra krig i ett annat,
ta X och Y som exempel, där X  står för stubinen
och Y för krutdurken.

Det finns många  som  använt  ordet  som  vapen
framför  svärdet, vilket  också  visat  sig  vara  ett
långt mer effektivare vapen.
                                                *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-28 04:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP