Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Towel of power

måltidsgästerna är ekrar i ett stort hjul
som just slutat snurra
frågan är ställd mitt i rummet
navet, likt ett icke upplöst susackord 

vattentråget svävar
med frågan hängande i hasorna
par efter par blir förvånade exempel
det är den friaste rygg som någonsin böjts 

brödsmulornas spår leder ut, leder in
oroliga fötter trampar där sina vinpressar
några få mynt ska snart byta plats
bakom den friaste rygg som någonsin böjts 

denna tupparnas natt, då tiden ska gå baklänges
då skuggorna väntar på att ljuset ska blåsas ut
och det är afton, det blev morgon
den tredje dagen 

och det blev afton och det blev morgon
den andra dagen
det blev afton och det blev morgon
den första dagen

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 183 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-29 12:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2014-10-01

  ResenärGenomLivet VIP
Texten påminner mej om Carmens låt: "The champion"...den är mäktig, liksom händelsen som förändrade allt...
2014-09-29

  Nanna X
vilken intressant nedräkning. Getsemane? gillar förstås: " likt ett icke upplöst susackord "
2014-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson