Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det brinner i mig


Erkännanden

Det brinner i mig
Jag har en sådan längtan att få älska
Jag har så mycket kärlek i mig som känner sig inburad och bara väntar på att bli lössläppt
Vilt lössläppt
Som virvlar vid botten av ett dånande vattenfall
Bubblande, sprudlande som i strömmen som för dånet dit
Drömmande som de skummande vita bubblorna
Livgivande som vatten

Det finns en konstig gråt i mig
Den river och tar
Sliter och drar och är ofattbart tarvlig
Instängd och konserverad och väntande
Trånande, längtade
För alltid murket pådrivande i sin ensamhet
Som en sjukdom som önskar smitta första bästa offer
Kärlek, denna egoistiska kärlek som i vattenfallets dånande omärkbart suckar
Den ljuvliga längtan som bara kärlek när

Befria mig




Fri vers (Spoken word/Slam) av radioaktivitet
Läst 326 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-10-06 01:39



Bookmark and Share


  wildah
Så bra formulerat om något så abstrakt men som så många kan identifiera sig med.
2014-11-28

  regndroppad
Tack, din text berörde mig verkligen! Den har en fängslande början och känns liksom.. glödande på något vis.

Du lyckas säga så mycket med så få och väl valda ord. "Det finns en konstig gråt i mig" är exempel på det. Finns mycket känsla bakom de orden, jag känner igen mig så mycket i dem.

Tycker om vatten-temat. Återigen tack!
2014-11-14

  wildah
Tycker om din dikt!
2014-10-14
  > Nästa text
< Föregående

radioaktivitet
radioaktivitet