Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mördad kärlek



Just ikväll nu när tårarna faller
Känns mitt hus så olidligt tomt
Som en fångenskap utan nåt galler
Att ett luftslag kan göra så ont

Jag gav järnet för uppleva lycka
Och jag kraschade rakt i din famn
Men när ord blir ett sätt att förtrycka
Sägs dom aldrig i kärlekens namn

Allt vi byggt under senaste åren
Är plötsligt ett nedrivet slott
Utav vägen syns inte ens spåren
Allt var felsteg och illa förstått

Gemensamt så släckte vi ljuset
Gemensamt så drogs nånting av
Gemensamt sortera vi gruset
När vi grävde vår egna grav

Det värker som satan kroppen
Jag lider all djävulens kval
Jag föll handlöst ner ifrån toppen
För jag var ingen värdig rival

Min natt är en oerhörd plåga
Tankarna drabbar mig hårt
För att vinna så måste man våga
Men ska förlusten få svida så svårt

Imorgon så kommer nån säga
Att tiden ska läka vart sår
Men jag har ingen timtjyv att leja
Och ni ser väl hur illa jag mår

Det finns ingen lindrande salva
Det finns inga helande ord
En enhet har bli'tt varsin halva
Och en kärlek utsatts för mord

Just ikväll nu när tårar faller
känns mitt hus så olidligt tomt
Jag är fången utan nåt galler
Och mitt hjärta gör satan så ont





Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 531 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2014-10-14 21:38



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Välrimmat, vackert vemod.
Calle
2014-10-17

  enmilia
Så ärligt och vackert! Underbart och berörande språk.
2014-10-17

  Maj-Lis VIP
Berörs
2014-10-15

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så suverän poesi.
2014-10-15

    ej medlem längre
Mycket berörande att läsa. Men också mycket vackert diktat!
Kram
2014-10-15

    ej medlem längre
Vemod... Kram
2014-10-14

  PersonligaSusann
Kram <3
2014-10-14
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP