Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnstoft och mörkt vatten

Jag la stjärnstoft på min kudde
I ett försök att få drömma vackra drömmar
Men stjärnstoftet fastnade i mitt hår
Och jag gick vilse i drömmarnas korridorer
Där bara dörren till mardrömmarna går att öppna
För mina drömmar är aldrig fyllda av vackerhet
Utan mörkt kallt vatten omsluter mig
Tills allt slutligen svartnar för mina ögon
Någonstans mellan ytan och botten
På den sjö som varje natt suger ut min livsenergi
Så med en trött handrörelse viftar jag bort
Resterna av stjärnstoftet från min kudde
För att sedan med tårfyllda ögon somna
I vetskapen om att det mörka vattnet
Åter har min livsenergi i sitt våld under natten




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-10-17 23:32



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En dikt som berör Maria!
2015-02-15

  agneta pichler
så igenkännande

mycket berörande
skrivet
2015-01-08

  Angel of love
Så väldigt vackert och ömt.
2014-11-11

  Ljusletaren
Bara älskar dessa rader;

"Jag la stjärnstoft på min kudde
I ett försök att få drömma vackra drömmar

Men stjärnstoftet fastnade i mitt hår"
"Så med en trött handrörelse viftar jag bort
Resterna av stjärnstoftet från min kudde"

Bra skrivet/kram
2014-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP