Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst

Höst, ja det är en ankomst som kan kännas dyster
Men märk väl att naturen kontrar detta med lyster
för vem myser inte med filt och ljus en sådan kväll
då mörker med enkelhet lyses upp av själ så säll

vissa drabbas hårt av höstmörktret, redan i oktober lida
för dessa kan man repetera oktobers mera färggranna sida
Ty naturen bjuder på mångfald i färg och form av alla slag
har du tid och lust så fylls korg av svamp enkelt på en dag

så se det kommande mörkret med tillförsikt och förhoppning
snart täcks marken av det frusna, naturens egna bomullsstoppning
då är svamp och löv ej längre vårt första intryck av naturen
i norr så har björnen lagt sig för den långa vinterluren

sällsynt är det att i oktober ha sådan hetta i vårt land
man undrar har vinter gett vika för söderns ökensand?
tror dock bestämt att vi slipper varken snö eller tö
om så skulle vara fallet kommer regnet att stå som spö

För att nu skänka lite tröst för de i mörkret svårmodiga
en tanke i höst som även kan passa de fåordiga
är att med omtanke och vänlighet rå om dina vänner
så vi alla i höstmörkret omtanke och vänskap känner




Fri vers (Fri form) av Tom Th
Läst 99 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-10-23 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tom Th