Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avstånd mot min vilja

Jag gjorde inte
men borde
/kysst dig på bensinstationen när jag satt kvar i bilen/

Jag gjorde inte
men borde
/sagt att om du lämnar mig nu i lånad lägenhet
så dör jag i arton dagar innan en liten bit av ljus syns/

Jag gjorde inte
men borde
/förklarat att mitt hjärta slår långsammare nu
utan din närvaro utan dina ögon nära mina/

Jag gjorde inte
men borde
/aldrig släppt taget om dig i en stad nära helsingborg
när vi ätit färdigt och solen sjönk ner i havet
medan bilen stod i viloläge/

Jag gjorde inte
men borde
/sagt att dina läppar är allt jag behöver för att andas
dina höfter är allt jag behöver för att hålla mig kvar på jorden
ditt hår är det enda jag behöver stryka bakom örat
för att finna ro i min oroliga själ som nu
vandrar runt likt en knarkare som söker sin fix/

Jag gjorde inte men borde
/bara älskat dig tills min kropp
låg i jorden
tills vårat kärleksbarn
förgyllt vårat liv
fört oss närmare varandra
närmare än vi
just nu är/




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-24 21:27



Bookmark and Share


    pappersplan
"sagt att dina läppar är allt jag behöver för att andas
dina höfter är allt jag behöver för att hålla mig kvar på jorden" - så oerhört vackert, ryser.
2014-10-29

  SpamPippiL VIP
Helt underbar text Ola. Kanske din absolut bästa.
2014-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan