Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här handlar om religion och är en tolkning av Saul Williams "Our Father".


vår fader och vita landstingetlakan

vår fader som inte nått himlen
som antagligen aldrig kommer nå himlen som
aldrig kom längre än till sjukhuset
han är stressad han har stressymptom hans
kolesterol är högt som fan och
läkarna ser bekymrade ut
'det ser inte bra ut'

vår fader med reklambladen de hurtiga
de hurtiga och ordvitsiga reklambladen med
med med media och intellektuell egendom och
distributionen och övertygande och kristdemokrater
med en desperat kyrka som tar vad den får
inte konstigt att vår fader aldrig når himlen
med den eviga konflikten mellan gud och mammon
vår fader och myten med stressen som
landade honom på sjukhuset med
bekymrade läkare och vita landstingetlakan

vår fader med ölmagen och stressen och
han ser så liten ut där vår fader
vår fader med kristi lekamen och löften om trohet
var är sonen och helige anden och alla
de hurtiga fotsoldaterna bakom reklambladen
nu när vår fader ligger där på sjukhuset
med bekymrade läkarna och
vita landstingetlakan

vår fader som slutar tro på himlen för den finns nog inte
som slutar tro på sonen som ändå aldrig hälsar på
han är för upptagen med sin nya flickvän och skolan
och helige anden känns alldeles för abstrakt i denna värld
kristi lekamen kan vara fint att dricka till middagen ibland
och troheten gav han upp om för längesen
då han fick veta att frun ville lämna honom för en annan
vår fader som inte nått himlen
som antagligen aldrig kommer nå himlen som
aldrig kom längre än till sjukhuset
med bekymrade läkare och vita landstingetlakan




Fri vers (Spoken word/Slam) av erica engdahl
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-26 23:30



Bookmark and Share


    Anna Ahlborg
En mycket bra, viktig och tänkvärd text! Beskriver så väl hur livet kan te sig för våra gamla idag. En tankeställare!
2014-11-03
  > Nästa text
< Föregående

erica engdahl
erica engdahl