Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Börja om

En onödig beska
sveper in över horisonten
döden ler åt
sitt vackraste skratt
regnbågen ligger på tippen och skrotar
jag spelar inte schack
men känner mig matt
svart är morgonen
när november lurar runt hörnet
i ljuset ser man när allt går åt helvete
/fan nu hörde jag skrattet igen/
magknip som inte novalucol hjälper mot
huvudvärk som är för intelligent för tabletter
sängen som är för hård
som är för tom
hej o hå hit med en flaska rom
satan i gatan och blod på asfalten
tiden läker alla sår
snart är det vår
snart ligger man på bår
utan en tår
visst gör det ont när naiviteten brister
jag ber alla fylla i mina protestlistor
trots att jag saknar både penna och papper
det är som en dröm
min själ är öm det skaver när den lämnar kroppen
i protest mot det tradiga skalet
nu ligger man i valet
men hur vet man om man får någon röst
köper läkerol /makes people talk/
äter inte slänger asken
sätter mig naken i vasken
vill börja om som när man var liten
och fick plats där i




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 209 gånger
Publicerad 2014-10-29 06:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan