Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt jag lärt mig har jag lärt av min mor...


Okvädande porträtt


Ta det inte personligt,
men det gäller bara dig. 

Jag har alltid tyckt att
dina ögon klänger ofördelaktigt
som inburade capuchinapor. 
Det vilar någonting självdött
i din blick.

Det finns några olika havsdjur
som påminner om din mun
och sättet som du tveksamt slickar
dina läppar. Man ser liksom tänderna
innan tungan kommer fram.
Mungiporna är lika levande som
Herreys dansar bra. 

Dina ögonbryn har jag aldrig gillat:
lite för tunga, hängiga, men samtidigt
alltför spända. De får mig att tänka på
Bill Wards gren och de där röda
kalasbyxorna som han iklätt sig
på konvolutet till Black Sabbaths ”Sabotage”. 

Det är någonting vacklande med hakan,
som om den har svårt att besluta sig
för vad den egentligen vill vara.
Padda, slädhund eller gädda? 

Allt detta tillsammans med en hy
likt en fjällskivling i skugga och
med samma nyans som ärtsoppa
och fläsk. Fast gulare. Och mer träsk. 
Som i Hamlets Danmark. 

Ska vi verkligen kalla det för näsa? Verkligen?

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Stefan Albrektsson
Läst 260 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-10-29 06:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra skrivet, men det får mej tyvärr att tänka på en ungdomskompis, vars mamma alltid sa till henne att hon var oduglig...fast å andra sidan så har jag varit med om att skriva om texten till "Du är den ende som hemligen ser mej..." till det motsatta...ja, ja...
2014-10-30

  TrollTörnTrappan VIP
Haha, häftiga karameller!! Om man "spegelvänder" vartenda ord här så får man en verkligt fin kärleksdikt...

(Plattan ifråga var nog den enda av B.S. som jag tyckte riktigt om rakt igenom, förmodligen i motsats till många fans? Liksom glam-rockigare... Herreys sjöng ju om "jag, en sång- och en DANSman" och behärskade säkert den lätt patetiska stil de valt?!)
2014-10-29

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilket språkbruk! Underbart!
2014-10-29

    ej medlem längre
Albrektsson - lavaperioden. Eruptionsperioden. Har du fått språktalangen från din mor?




2014-10-29

    ej medlem längre
vilken salva! den gick fort att läsa, den liksom spottas fram, rolig hemsk och fräck
2014-10-29

  Anya VIP
De två inledande raderna är bitska och träffande...texten får mig att tänka på svärsången med Magnus och Brasse. din mor var verkligen en skicklig pedagog som kunde lära ut. ;)
2014-10-29

  Veven
Underbart. Sitter med ett leende från början till slut och försöker minnas Herreys taffliga dans...
2014-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson