Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det blir som.


som en upprepning

jag fortsätter springa jag fortsätter springa jag
fortsätter springa jag fortsätter springa

det blir som
en rundgång som ett eko som en upprepning som en upptagetsignal
ett fortsatt tutande som studenten som ett fortsatt tickande som klockan
jag orkar inte mer men jag fortsätter att springa

det blir som
ett samtal på fyllan som varken du eller jag minns dagen efter som
bara syns i våra telefonloggar

det blir som
ett sms från polaren som frågar
var fan man tagit vägen då man irrat bort sig från festen
för ett antal timmar sedan och inte alls är särskilt säker på var man är

det blir som
en tur på stan i jakt på fyllemat och ge upp och
cykla hem och cykla och cykla och inte hitta hem och
ha cyklat i cirklar ett antal varv runt runt runt och
aldrig faktiskt lyckas ta sig hela vägen hem

det blir som
en rundgång som ett eko som en tickande klocka en tickande bomb som
att helt och hållet tappa balansen
jag orkar inte mer men jag fortsätter att springa

det blir som
att krypa upp för spiraltrappan för att benen inte bär som
att sova på golvet för att det var för riskabelt att klättra
upp för stegen upp till loftsängen för att benen inte bar

det blir som
att gå emellan när det är ett bråk på gång mellan en vän och en främling att
utan att tänka gå emellan för inget är viktigare än att stoppa
det som händer just där just då

det blir som
att ta det där pillret du fick av din väns skumma kompis som sa
att det skulle hjälpa dig sova när du verkligen behövde för
att tänka efter är inte aktuellt att tänka efter är något för morgondagen men
inte nu inte nu inte nu inte nu

tänka efter är något för morgondagen men inte nu
jag orkar inte mer men jag fortsätter att springa

jag fortsätter springa jag fortsätter springa jag
fortsätter springa jag fortsätter springa




Fri vers (Fri form) av erica engdahl
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-29 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erica engdahl
erica engdahl