Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ta ner en skylt kan det kallas för då ens rörelse går i konkurs. Då är det läge för smärta snarare än att bara lägga sig ner och dö. Eller mer aktivt ta livet av sig än att svälta ihjäl i protest. En vän till mig tog sitt liv, i egna händer.


Fördelar med att ta ner skylten




Om en människa aldrig gick bort skulle släkten aldrig få träffa den avlidnes vänner igen. Och även vännerna skulle gå miste om att kunna säga alla de där snälla sakerna som de hade för bråttom att hinna säga medan den avlidne fortfarande var i livet. Tro dig, du kommer att komma ihåg alla de där sakerna medan du sörjer så att de andra kan få veta allt om det, så snart ni bara träffas för att komma överens om vilken verkligt hyvens människa den var ni kallade vän. Det finns så mycket att försöka dra sig till minnes och det känns ibland riktigt bra också eftersom det kan vara jobbigt att sörja. Sorgen sägs indelas i som olika kapitel. Vilket påminner om missbruk eller att mista en kroppsdel. Sorgens fem eller möjligen sju steg. Varav förnekelse bara är ett av dessa steg. Oavsett hur det känns så sörjer vi såväl lika som olika, precis som vi handskas med så mycket annat medan vi fortfarande är vid liv.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 284 gånger
Publicerad 2015-02-09 08:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP