Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skulle inte använda balkong ens om jag hade någon. Vid de tillfällen då lägenheten jag bebott haft just balkong har jag ändå knappt brytt mig om att använda den till annat än att sola i bara mässingen, just mera sommartid.


Min farfars mormor...



...traffade aldrig varken Ulf Lundell, Einstein eller Greta Garbo men levde ändå sitt liv precis som om det varit hennes eget. När det kommer till unga kvinnor födda på artonhundratalet så har de inte alla varit bästa väninna med exempelvis Kata Dahlström, Ströyer eller tjugotvå fotbolsspelare från Birmingham i Virginia. Kanske var hon dock en av de där flitiga Lisorna som gjorde mycket för stadens mer medellösa i huvudstaden på den där tiden då hon faktiskt levde. Hur vet någon då hur hon kan tänkas ha levt? Ordet stavas släktforskning. Var och en som inte över huvud taget släktforskat på just min farfars mormor vet precis vad det vill säga. Enligt min ringa mening hade hon dock ett eller annat äss i rockärmen och de vill inte säga litet med tanke på att hon hade varken manlig eller kvinnlig rösträtt. En kvinna som hon var en äkta kraft att räkna med dock och engagemanget som hemmafru och mor till sex eller sju barn, litet beroende av hur en räknar så räknades barnen i minst fem unga kvinnor och minst en och en halv pojkslyngel.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-07 09:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP