Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min älskade vän S. Du har för alltid en plats i mitt hjärta.


En liten flicka

En liten flicka bara elva år.
Ser saker ingen annan ser.
Det skrämmer henne mycket.
Men ingen tror på hennes ord.

En liten flicka bara elva år.
Ber sin pappa att stanna kvar.
Han säger att han måste gå.
Säger hejdå vänder och går.

En liten flicka bara elva år.
Så ledsen ensam står kvar.
Ty hon är den enda som vet.
Det var de sista ord hennes far sa.

En liten flicka bara elva år.
Såg sin mamma gå sönder.
När beskedet till dem kom.
Att en make och pappa.
Har lämnat detta livet.

En liten flicka bara elva år.
Gråter tyst i ensamhet.
Vågar inte visa sin egen sorg.
Vill inte göra mamma mer ledsen.

En liten flicka bara elva år
Får ensam med sorg och ansvar stå.
För att familjen ska överleva nu.
När tryggheten har försvunnit.

En liten flicka bara elva år.
Ser till att familjen klarar sig.
Är duktig i skolan.
Ser till att mat finns att äta.

En liten flicka bara elva år.
Får bära ett stort ansvar.
Ett ansvar allt för stort.
Men ingen ser och ingen hjälper.
Den lilla flickan som är så stark.

En liten flicka bara elva år.
Hon finns kvar där inne.
I hjärtat på en vuxen kvinna.

En kvinna som bär på sorger.
Större än någon borde behöva ha.
Som nästan gick under.
I sin kamp för att skydda andra.

En kvinna så otroligt stark.
Som jag älskar.
Av hela mitt hjärta.




Bunden vers av Maria Sundelin VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-10-30 20:46



Bookmark and Share


  agneta pichler
en tår kröp ut
för att ila ner för kind

underbart starkt berörande
2015-01-08

  Angel of love
Vacker och fin text.
2014-11-11

  Magica VIP
Vemodigt, fin vänförklaring, berörande, kram
2014-11-08

  Ljusletaren
Fru Bråttom har snubblat på orden, hoppas att du kan läsa dem ändå?
2014-10-31

  Ljusletaren
Många är de som har det på detta vis. Tur att denna vän har dig som en vän. Där kan hon alltid för vara den lilla flicka som hon ibland är. Bra ordat/ kram
2014-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP