Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blues i November

Något från mitt inre klöser
och vill ut
kan det vara min själ som vill göra slut ?
det enda som stillar
är träning,öl
tabletter
städa
all slags aktivitet som hindrar både
hjärna och hjärta att tänka
tobak är min vän i mörkret en fyr
i natten
jag vet att det finns en regnbåge
men jag har förlorat skatten
i sådana lägen är det lätt
att vrida fel på ratten
mormor säger att allt är tråkigt nu
när ska det vända ?
jag har inga tröstande ord till kvinnan
som jag betraktar som min mamma
hon är gammal nu
men ögonen lyser av liv
håll ut nu mormor
håll dig vid liv ett tag till
jag promenerar
flera gånger per dag
försöker hålla den förbannade ångesten i schack
trots att jag blir allt mer matt
men darlingen finns där när ingen annan kan
hon har en förmåga en låga
mina presenter kommer inte att räcka
när ensamheten skriker i mitt öra
när kylan hugger i mitt bröst då finns hon där
som en varm stor tröst
hon finns säkert därute den nya
men just nu är livet som en stor fet spya
inte ditt fel du som kanske läser
livet dejavu
du har gjort rätt
gjort det jag hade
om jag hade kunnat
all kärlek till dig
det vet du
även om jag låter bitter ibland
jag gick till ica idag
ni skulle ju kanske till city gross
livet är som sand
det rinner ifrån oss
fånga kornen om du kan
kvinna
man
jag tar en öl till
säker lite bakfull imorgon
lou reed sjunger i mitt öra
han är död nu
snart också
du o jag





Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-09 18:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Känner den djupa blå bluesen i dina ord. Njutbar...och smärtsam.
2014-11-10

  Teresia Ridell
Starkt berörande ord och ett scenario som känns förbannat väl igen:(
Bra flyt som tar tag och håller en hårt genom hela texten.
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan