Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyinspeling


En höstmorgon i Sverige (sång)

Ute vid havet, och in över land
Leker nu morgon med gryningen
Vågor som böljar och fräser mot sand
stormiga natt efterdyningen
Ljus från ett fönster det blinkar och dör.
Förtroligt mot solen som morgonen gör.
I nordanland föds åter dagen för dem
Det folk som gjort Sverige sitt hem.
Det folk som gjort Sverige sitt hem.

Från röda små stugor och grå eternit
till en hyresrätternas lägenhet
Avtäcks nu landet av sol bit för bit
Avslöjar allt mod och förlägenhet.
Pampar som flyr ifrån ljuset och sol
VD:n som hukar sig uti sin stol
En riksdag som glömt varför riksdagen finns
Och Sverige och folket ej minns
Och Sverige och folket ej minns

Men landet är större än missbruk och makt.
och alla som tror de är viktiga.
Det bebos av ett folk vars föräldrar har sagt
Att man alltid ska göra det riktiga.
För dem är en morgon en välkommen gäst
förväntan att något ska komma härnäst,
eller bara få kisa mot solen ett tag
när Sverige får åter en dag.
När Sverige får åter en dag.

En busschaufför lunkar på väg till sitt pass.
en barflicka vandrar från krogens stoj
En timmerbilschaffis har lossat sin lass
kör till hemåt till skogen och skogens koj.
Den första av solstrålar rör deras hud
För ögonblick känns de som träffats av Gud.
Ett ögonblick minnas att livet är gott.
Och Sverige en ny dag har fått
Och Sverige en ny dag har fått

En gumma var morgon på väg till butik
Filmjölk och brödet det handlades
i landet där ingenting längre är likt
Fast människor inte förvandlades
En skatare håller för henne en dörr
För där ute är världen och solen som förr
Där ute i Sverige där lever ju vi
Det Sverige som vi lever i.
Det Sverige som vi lever i.

Så vaknade landet för ännu en dag
där sol är ett mål för vårt dyrkande
Som gör att det ännu finns du och finns jag
Trots kompromisskomiteernas yrkande.
Slätstrukenheten som får sig en törn
För i massan finns människan med på ett hörn.
En morgon på hösten så kände jag den.
Jag såg åter Sverige igen.
Jag såg åter Sverige igen.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 297 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-09 20:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint diktat med bilder ur vardagslivet...
Tack för sången!
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick