Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart förälskelse

lärde mig greppa hela världen; i ensamhet,
skrek jag i livet & flydde bort från orden
som blir till svarta fjärilar

~ lärde mig greppa hela världen i ensamhet;
skrek jag tillbaks i en dröm &
välte alla glas som jag kom över
//

- Jag ljuger inte om sånt;
Jag såg det i spegeln
~
Fick lära mig på vägen;
om okränkbara tings

- hemligheter
~

Lärde mig greppa hela världen; i ensamhet
// under
nattens sådd,
klingar universums fingerspetsar
-
högt över högt över! -

Staplar ett och ett av saknad
under nätter av vin; som rann ut...

svart som silver;

ja,
Jag snor allt jag kommer över;

// En glimmande kackerlacka!

--
Jag ljuger ej om sånt.

Jag är en stjärna i skyn -
fick lära mig om okränkbara tings hemligheter, ~
& sattes i virvel som
spöket till den otrogna musan,
~ jag ljuger inte om sånt,

Jag vek en handske av en galax och gav den till henne;
- innan vi skildes åt
I förtrollande moll,
Som bara hängde kvar

Jag ljuger ej om sånt

(När natten blev en kvinna med huvudet fullt av blommor)




Fri vers av Knark VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-12 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knark
Knark VIP