Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cipher


     på väg hem
är gräset svärd
är gräset spjut
rödljusen spiller
rött blod vid övergångsstället
                                           bilan 

               * * * 

trots närheten till utgången
klibbade det på bordet
omöjligt att tvätta bort
om det hinner torka
något om att 19 avrättats långt borta
hade runnit ur radion
skval, inga namn, wettex
i servitrisens manikurerade hand
och det är som om det aldrig hänt
                         reducerat till siffror

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 301 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-11-19 11:09



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
desperat och farligt, ändå så vackert!
2014-11-20

    ej medlem längre
Finns en hel del att tolka, men jag fastnade vid,

'rödljusen spiller
rött blod vid övergångsstället

Tänker mig rött ljussken, ser bilden framför mig..
2014-11-19

    ej medlem längre
"är gräset svärd
är gräset spjut"
Hehe! Härlig läsning. Man bara vill säga det högt.

Flytande, flyktigt, avståndstagande.
Ja, man ser mycket här. Och den där lilla grejen om något som hade runnit ur radion ... Lysande.


2014-11-19

    prima donna
Så bra formulerat!
2014-11-19

  ResenärGenomLivet VIP
Nyheterna som sänds om det som händer i världen blir så opersonliga... men som människa slår man nog ifrån sej intrycken, kanske är det en försvarsmekanism, för jag tror att man inte klarar av hur mycket som helst...
men visst funderar man ibland...
tänkvärd och berörande text...
2014-11-19

  Fredrik Gaefke
Ännu ett virtuos
2014-11-19

  Anya VIP
Läser din text som en algoritm över mänsklighetens ondska. Bilan dödar och blodet rinner och vi fortsätter som vanligt. En dag är vi alla borta...bara några siffror i statistiken, och kanske har mänskligheten blivit klokare...kanske?!?
2014-11-19

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att fundera på!

"rött blod vid övergångsstället"

Får mig att tänka på situationen i världen.
Många vill komma över till något bättre, men kommer inte dit.
2014-11-19

  Veven
Riktigt bra och mitt i prick. Som om det som runnit ur radion aldrig hänt.... Otroligt starka bilder, särskilt rödljusen som spiller rött blod.
2014-11-19

  Nanna X
oj vad bra
kunde handla om mycket
och formen är så genomförd, vacker
2014-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson