Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Förnöjsamhetens väg

Det finns en väg för oss
som spanar efter idyllen
i främmande människors trädgårdar

Som blir fixerade
av det gula ljuset
i tvåsamhetens sovrum

Som springer på kurser
eller jobbar över
för att få den ena
mänskliga kontakten
i brist på den andra

Som brottas med
långsamma timvisare

Som dövar hoppet
minskar sin mänskliga plats
sänker rösten
stillar andning och puls
i ett långsamt försök
att närma sig döden
med stoltheten och äran
i behåll




Fri vers av Respons VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-23 10:55



Bookmark and Share


  Veven
Tankeväckande. Som dövar hoppet...
Bättre att hoppas och förlora lite stolthet på vägen...
2014-11-23

  Kjell Åhsberg
Det känns som en kamp efter något man tror är onåbart. Hopp som dövas men som inte får gå ut över stoltheten.
Du beskriver en situation många känner igen sig i. Men där finns ett hopp, trots allt. Skänker eftertänksamhet.

Fint berättat. Applåd! Tack för den!
2014-11-23

  Johan Strömstedt
Förnöjsam är ju den som nöjer sig med lite. Du fångar ett förlopp på ett intressant vis.
2014-11-23

  Marita Ohlquist VIP
Förnöjsamhet, ett underbart ord.

Ger harmoni i vardagen.
2014-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP