Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var och en som någon gång suttit på en stol i en biosalong med en påse nötter vet vad det vill säga. Det är inte alls som att sitta i baren på en sådan där färja till Helsingfors och lyssna på ett finskt band som lirar Stoneslåtar.


Du fick en gång frågan




om det kunde räcka med att vara en som
fårskalle för att attrahera kvinnor. Du
visste verkligen inte vad att svara på det
där du satt och stämplade biljetter i en kur

på Brommaplan i Stockholms tunnelbana.
Det är litet som att vara en hemlig vän,
socialarbetare, kurator eller frisör. Att sitta
och ta det lugnt i en spärr och vänta på

rusningen från bussarna. Sedan blir det
lugnt ända tills någon filur dyker upp och
ställer retoriska frågor till en. Individen
mera tänker högt än väntar sig några

egentliga svar på världsproblemen. Är det
något du är bra på utöver att hålla låda själv,
så är det att lyssna på andra. Det vill säga att
inte i som onödan öppna matintaget och

lägga dig i andras liv då en eller annan
människa får för sig att öppna sig en smula
och sprida sina funderingar omkring sig som
en korsning mellan slaggprodukter och konfetti.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-23 23:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP