Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lackmustest – blå till röd


utmed den blå knivseggen ser du tyst
igenom alla dörrar märkta Privat
går du med din kropp av trötthet,
och likt hackordningen i ett slakthus 

tågar dina argument förbi, du ska vara
exekutören och avskyr bilden i spegeln
med skarprättarhuvan nerdragen,
till en dov trummas dunkande 

härmar du någon som till synes
vet vad denne faktiskt gör
hur ska du kunna säga detta
utan att mitt huvud skiljs från kroppen? 

solen kommer att gå upp och ned
eftersom den måste och bilan
kommer att lyftas om natten
som en bloddränkt månskära

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 382 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-12-16 07:22



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Som alltid ännu en text att begrunda...svåra beslut...starkt förmedlat
2014-12-17

    ej medlem längre
Och blodet från din penna verka vara aldrig sinande.
2014-12-17

    prima donna
oj vad bra förmedlat, starkt!
2014-12-17

  Mia Bergenheim
Vilken förfinad kraft i uttrycket! Vilken elegant beskrivning; så träffsäkert du förmedlar det svåra i det svåra. Är full av beundran!
2014-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som väcker tankar och känslor.
Man kan inte bära sanningens fackla genom en folkhop utan att sveda någon i skägget.
Kräver mod och styrka att bära facklan.
2014-12-16

  ResenärGenomLivet VIP
Tung känsla i texten...hur ska man kunna göra sanningen lite lättare att bära, både för förmedlaren och för mottagaren...tänkvärda ord...
2014-12-16

  Veven
Du är så bra! Fantastisk text där jag tydligt ser glidningen mellan blått och rött (och minns kemilektionerna...). Jag tycker också om perspektivet-att diktarduet är exekutören. Ibland måste man göra/säga det allra svåraste och det som gör ont. Och mitt i allt detta kommer solen att fortsätta gå upp och ner (så läser jag)...
2014-12-16

  Nanna X
vissa saker måste sägas/göras... stark dikt!
2014-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson