Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Staden Ingenting

Det kommer en tid när du
måste resa dig upp och gå
du bor i en stad som inte längre
vill dig väl, de spikar upp dig
varje morgon på stadens torg

en gång blommade staden
det var innan trädgårdsmästaren rymde och ersattes av en bitter avsikt som inte gick att bota
de vande sig snabbt vid att skimret
av allt som var vackert och rent skulle skördas och brännas

Sällsynta dagar kunde vi få träffa avlägsna släktingar till det mål vi hade sett ut. Fram kom vi aldrig.

Tengil är borgmästare och han ordnar varje månadsskifte eftersök och jakt på medmänskligheten
denna jagade ungräv
det är en tung ritual han stiger
själv av hästen och siktar omsorgsfullt offret mellan ögonen
innan han långsamt
skjuter
det märkliga sker
varje nymåne föds en ny medmänsklighet det är
en svårhejdad Hydra

de som står emot gör
silverkulor om nätterna
för alla ishjärtans skull

Denna eviga cykel tär på dig
äter av dina konturer
för många med raster av svartsyn
över ögonen

så reser du dig rakt som ett NEJ
du känner friheten gnistra i dig som en underbar feber och vet att denna stad kommer snart bara finnas hos dig
som en aska av smärta, nej bara minnen av denna aska

du reser innan staden har vaknat
rovdjuren sover och deras vässade tänder och klor når dig inte
när du lägger ut från stranden är det bara en raggig hund som ser dig försvinna

för varje årtag rinner förnedringen av
du ser stranden avta, den är porten
till Ingenting

du kommer sakna
ingenting

och det finns inget kontrakt att riva
du slöt ingen pakt med fursten
och hans bödlar




Fri vers av Oladju
Läst 554 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2014-12-19 06:42



Bookmark and Share


  axveronika
tar mig med i sin sagoatmosfär mitt in i allvaret
2014-12-24

  Anya VIP
Starkt. En text som känns när jag läser. Grattis till placeringen!
2014-12-24

  Blue Bird
Gillar ditt sätt att skriva!
2014-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Oladju