Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedanför Wutai-berget

I ett tidigare liv
måste jag varit en egendomslös stackare
från Shanxi-provinsen i nordöstra Kina.
Precis nedanför Wutai-berget föddes jag
och dog
medan de buddhistiska munkarna
förkunnade sina läror ur sutrorna
på mandarin och sanskrit.
Förlåt för att jag inte förstod!
Just då.




Fri vers (Fri form) av Herr Pym
Läst 269 gånger
Publicerad 2014-12-20 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Pym
Herr Pym