Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De åtta vägarna

De åtta vägarna
ner för berget Wutai
leder alla till olika byar.
Jag ser dem i mina drömmar,
fast mina fotsteg är åtta länder bort.
Namn som torp och by
holm och ö
låter inte lika exotiskt.
Men för bonden vid berget
knäcks ryggen av vinden
medan rovdjuren är hans mödrar och fädrar
alla är våra mödrar och fädrar
Vi föder varandra, och oss själva, gång på gång
Du bonde vid foten av Wutai!
Jag är din mor och din far!




Fri vers (Fri form) av Herr Pym
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-20 19:56



Bookmark and Share


  surface to air
Fint!
2014-12-30

  träsnidaren
Väldigt fin, filosofisk, text!

2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Herr Pym
Herr Pym